Smaki Francji
21 marca w naszej szkole mieliśmy niecodziennych gości. W związku z udziałem szkoły w projekcie Smaki Francji (Gout de France) , gościliśmy przedstawicieli Konsulatu Generalnego Republiki Francuskiej w Krakowie. Z tej okazji uczniowie klasy 2TG wraz z p. Julią Czarną – nauczycielem przedmiotów gastronomicznych – przygotowali popularne w kuchni francuskiej tarty: kruchą tartę z jabłkami oraz quiche z łososiem, gruszką i serem camembert. Goście z Francji odwiedzili również naszą pracownię gastronomiczną, gdzie uczniowie mieli możliwość zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych. Tarty smakowały
Tego dnia odbył się także dzień otwarty naszej szkoły. Uczniowie klasy 2TG wypiekali również pizzę, którą częstowali przybyłych do nas gimnazjalistów.
Wszystkim uczniom klasy 2TG zaangażowanym w organizację tego wydarzenia szkolnego dziękujemy.